Vandaag 1 jaar geleden liepen we voor het laatst door ons huis. Tijn was de enige die lachte; wij liepen met stille tranen van melancholie door de kamers en langs de bomen van ons eerste eigen huis. We bedankten elke plek voor de jaren en fasen die hier beleefd waren. In elke hoek kwam wel een 'Weet je nog toen'-momentje naar boven.

 

We hadden uitgezien naar de verkoop en de vrijheid die dat zou geven, maar toen het moment daar was, voelden we heel sterk hoe een nieuwe fase induiken altijd gepaard gaat met afscheid van de vorige. En daarom voelden die tranen wel goed.

Vandaag trekken we opnieuw voor onbepaalde tijd een deur achter ons dicht. Deze keer van een fijn oppashuis en 3 lieve katjes. De laatste van deze zomer. Want:

 

Ja! Eindelijk is de geplande roadtrip daar: een inspiratietocht langs alternatieve woonvormen in Nederland. Hier hadden we eigenlijk de zomer voor uitgetrokken, maar daar dacht ons busje anders over. In juni begaf de motor het en het heeft een groot deel van de zomer geduurd voor ze weer de oude was.

 

De roadtrip werd een huis-dier-oppas-trip waarin we letterlijk even tot stilstand zijn gekomen. Over de enervering en de lessen die we daaruit cadeau kregen delen we graag meer, een volgende keer.

 

Nu zijn we vooral gefocused op wat we de komende tijd van plan zijn:

We willen mensen (be)zoeken die wonen op een manier die ons op de één of andere manier raakt, die ons inspireert voor onze eigen woonwensen. En wat ons raakt hebben we samengevat in een verzameling kernwoorden die een plek krijgen in onze bus:

 

Natuur

Duurzaamheid

Echtheid

Speelvriendjes

Natuurlijk ouderschap

Verbinding

Vrijheid

Bewust-zijn

Passie

 

We hopen jullie (en onszelf) aan de hand van plekken die we bezoeken een beetje mee te kunnen nemen en een beeld te kunnen geven van wat we met deze kernwoorden bedoelen.

 

Maar bovenal willen we ook weer samen onderweg zijn; voelen hoe het ook weer is om wakker te worden tussen kikkers en koeien, om stukjes land voorbij te zien glijden en elk moment te kunnen stoppen en tegen de voorruit te zingen over beren die broodjes kunnen smeren. En om een open road te hebben, waarin ons kompas samengevat in 9 woorden aan de muur hangt.

 

De weersvoorspellingen zijn gezellig: Zomerse dagen en winterse nachten. We hebben er zin in!

 

Maar eerst droppen Tijn nog even een nachtje bij zijn oma. Kunnen we nog één keer proeven hoe het ook weer is om elkaar eventjes niet te hoeven delen...