"Ben je wakker?"

Ik hou van het geluid van ochtendgefluister, vooral vlakbij.

"Ja," fluister ik terug, "ik ben aan het schrijven."

"In het donker?"

"In mijn hoofd."

"Je mag deze erbij schrijven als je wil."

Ik krijg een kus.

"Genoteerd."

 

Onder ons horen we een klein knaapje de dieren in zijn bed begroeten. Gans, aap en olifant luisteren beleefd naar zijn ochtendverhalen. Achter de gordijnen wordt de rest van ons thuisland wakker.

 

We zijn dus weer terug in Nederland en ontwaken in het mooie bijhuisje van onze vrienden. Ruim een maand geleden zijn we teruggekomen en die tijd hadden we nodig om 'te landen' (hoewel ik me afvraag of al geland zijn). We genieten van het fijne weerzien met familie en vrienden tussen België en Nederland. Het zijn kleurrijke weken: geweldig, chaotisch, waardevol, verrassend en vertrouwd.

 

Het voelt fantastisch om onze geliefden weer te zien en vooral hun nieuwe baby's te ontmoeten. En tegelijkertijd merken we hoe we langzaam uit een leven groeien dat ooit zo vertrouwd was voor ons. Waar onder andere hypotheek en wekker nogal bepalende elementen uit ons dagelijks leven waren. Dat is behoorlijk ver weg nu.

 

 

Toen we beiden onze persoonlijke verlangens opschreven een tijdje terug, hebben we de inhoud getrechterd tot er twee basiswoorden overbleven:

 

Vrijheid en Verbinding

 

Vrijheid om onze tijd te geven aan wie en wat we belangrijk vinden, om te reizen, te geven, te creëren en te delen en om ons kind te laten opgroeien in harmonie met zijn natuur.

In verbinding met onszelf, onze geliefden, onze omgeving, met soortgenoten en met de natuur.

 

Deze afgelopen maanden waren gevuld met ontmoetingen die onze reis enorm hebben verrijkt. We hebben hartverwarmende voorbeelden gezien van mensen die hun passies volgen, soms dapper ver weg van al het bekende, maar zo dicht bij zichzelf. Dat sterkt ons enorm om ook onze eigen weg te blijven volgen. Dat en de geweldige aanmoediging en liefde die we hier terug in ons 'thuisland' ontvangen.

 

Ondertussen groeien ook de dromen van verschillende vrienden hier in Nederland met wie we veel gemeen hebben op dit vlak. Dat inspireert ons om onze ontdekkingstocht voort te zetten in Nederland voor we weer verder trekken.

 

Dat is zo'n beetje ons huidige plan: mensen, plekken en projecten bezoeken die zich binnen Nederland met natuurlijk wonen en leven bezig houden en ondertussen de mooie plekjes in eigen land opsnuiven.

 

Omdat foto's meer zeggen dan woorden: laat de plaatjes het verder maar vertellen!

 

Warme zonnegroet uit een vroeg zomerend Nederland