busje in het gras.JPG
IMG_2317.jpg
busje in het gras.JPG

Hoe het begon


 

 

SCROLL DOWN

Hoe het begon


 

 

Het was zomer 2010...

We zaten langs een meer in Italië en spraken over waar we op dat moment stonden in ons leven. 6 maanden eerder was Miriams moeder overleden en sindsdien was er, door het verdriet heen, een groeiend verlangen ontstaan om dit verlies een diepere betekenis te geven. We verlangden ernaar te zien dat elke ervaring, moeilijk of mooi, een cadeau in zich had. En hoewel we niet wisten hoe, voelden we ons klaar om ernaar op zoek te gaan.

Een jaar later zeiden we allebei onze baan op, kochten 2 enkeltjes naar Indonesië en trokken met backpack de wereld over. We reisden overwegend met elkaar en af en toe ook ieder met zichzelf. Na een jaar kwamen we terug, elk vol van persoonlijke belevenissen. We gingen terug aan het werk maar snel begon het dagdromen over nieuwe reizen. We kochten een Volkswagen T3 kampeerbusje en begonnen aan onze roadtrip door Europa.

In april 2015 kregen we blij gezelschap onderweg: Tijn Sebastian werd geboren. Hij werd het zonnetje in ons busleven. En dat is hij nog steeds.

In tussentijd zijn we weer in Nederland geweest, hebben huis en haard verkocht, tijd doorgebracht met onze geliefden en onszelf langzaam wijzer zien worden in onze woon- en leefwensen.

Nu, terug onderweg, zien we hoe we al die tijd onbewust het cadeau aan het uitpakken waren waar we naar op zoek waren:

 

We hebben de vrijheid om onze dromen te volgen. Sterker nog: het is onze taak.

 

En dat proberen we als volgt handen en voeten te geven:

IMG_2317.jpg

de reis


de reis


Roadtrip door Europa langs alternatieve woonvormen en groeien als gezin

Terwijl we door Europa reizen combineren we onze individuele passies (zie Dit zijn wij) met een gezamenlijke visie. Hoewel we nooit uitgereisd zullen zijn, fantaseren we ook regelmatig over een plek onder de zon die we thuis kunnen noemen en waar onze kinderen op een dag opgroeien in harmonie met hun natuur.

Een tijd geleden hebben we allebei onze persoonlijke visies en verlangens opgeschreven. Het was verhelderend om te zien dat we naast onze verschillen een basale, gezamenlijke wens hebben als het gaat om hoe en waar we willen leven. Hoewel we erg van het stadse leven kunnen genieten, voelen we ons het meest thuis in de natuur. En met name in een zelfvoorzienende woonvorm.

Net zoals het een verrijking was om te ontdekken hoe verschillend mensen wereldwijd leven, zo mooi is het om te zien hoeveel leefvormen er ook in Europa te vinden zijn: tiny houses, communities, eco-huizen, gift-economies, urban farming,... Er is een heel nieuwe wereld van bewust wonen en leven in opkomst. En door die wereld rijdt ons busje.

Ondertussen is voor de tweede keer een reisbaby onderweg die onze reis vorm, kleur en vooral leven geeft. Omdat onze enige ervaring met het krijgen van een kind een 'onderweg-belevenis' is, voelt het vertrouwd om dat deze keer weer zo te ervaren. Toch vinden we het natuurlijk ook spannend om onszelf weer onder te dompelen in zoveel niet-weten en vooral te (leren) vertrouwen op gevoel. Daarin is het goud waard om onze ervaringen te kunnen delen en gave mensen om ons heen te weten die op afstand meereizen.

Dus weet je hartelijk welkom en geniet van de reis!